Συνταγη για 6-8 άτομα
Υλικά:
1,5 φλιτζάνια σαντιγί
2 κουταλάκια του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη (χωρίς άρωμα)
1/4 φλιτζανιού φρέσκο χυμό λάιμ (κιτρολέμονο)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη (χωρισμένο σε 2 μέρη)
3 κουταλιές της σούπας μαύρο ρούμι
2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα από λάιμ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Μερικά φύλα φρέσκου δυόσμου για γαρνίρισμα
Σημείωση: Εάν σκοπεύετε να σερβίρετε το γλυκό σε παιδιά αντικαταστήστε το ρούμι με 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλια (σκόνη)
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε ένα μεγάλο μπολ στην κατάψυξη για τουλάχιστον μισή ώρα.
Σε μια μικρή κατσαρολίτσα, ρίχνουμε τη ζελατίνη πάνω από το χυμό λάιμ. Αφήνουμε τα υλικά να σταθούν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την μισή ζάχαρη (1/4 του φλιτζανιού) και το ρούμι. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε για περίπου 2 λεπτά ή μέχρι να διαλυθούν η ζελατίνη και η ζάχαρη. Κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.
Στο παγωμένο μπολ, τοποθετήστε τη σαντιγί και την υπόλοιπη ζάχαρη. Κτυπήστε τα υλικά μαζί για 5 λεπτά περίπου με ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να φουσκώσει η σαντιγί και να σταθεροποιηθεί. Προσθέστε στη σαντιγί το μείγμα από την κατσαρόλα (φροντίστε να είναι εντελώς κρύο), ξύσμα λαίμ, ψιλοκομμένο δυόσμο και διπλώστε όλα τα υλικά μαζί.
Χωρίστε την μους σε μερίδες (μπολ ή ποτήρια) Καλύψτε τα μπολ και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το σερβίρισμα.
Σερβίρετε την μους σας γαρνιρισμένη με μερικά φρέσκα φύλλα δυόσμου. Απολαύστε!
http://xs-recipes.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου