Live Scores

Απόκριες...οικονομικής κρίσης στη Βόρεια Ελλάδα!


Με την οικονομική κρίση να ... εμπνέει τους «μασκαράδες» της Βόρειας Ελλάδας ξεκινά το βράδυ της Τσικνοπέμπτης το ξεφάντωμα.


Την «παράσταση» επιθυμεί να κλέψει η Ξάνθη, που για μία ακόμη χρονιά θέλει να ζήσει την Αποκριά μέσα από την Ιστορία, τα έθιμα και τις παραδόσεις. Η ονομασία του φετινού καρναβαλιού είναι «Διεθνής Νομισματική Τρέλα», εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.
Το βράδυ της Πέμπτης, κάτοικοι και επισκέπτες θα γιορτάσουν στην πόλη, με χορό, μουσική και εδέσματα.

Η αυλαία θα ανοίξει την Τσικνοπέμπτη και στη Νάουσα, με αποκριάτικο γλέντι, παραδοσιακούς χορούς και πολλές εκπλήξεις. Η παράδοση και η σάτιρα, με επίκεντρο το δρώμενο «Γενίτσαροι και Μπούλες», θα είναι τα κύρια στοιχεία των φετινών εκδηλώσεων, που διοργανώνει ο δήμος και θα κορυφωθούν το τριήμερο της αποκριάς.

Στα Γρεβενά, θα αρχίσουν τα «Ανακατωσάρια» και θα κορυφωθούν το διήμερο της μεγάλης αποκριάς. Ορχήστρες δημιουργούν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα και πλημμυρίζουν με μουσική ολόκληρη την πόλη.

Αποκριάτικες εκδηλώσεις προγραμματίζονται από τις 27 Φεβρουαρίου και στη Μελίκη, του δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας, με κάψιμο κέδρων, κάψιμο καρνάβαλου και παραδοσιακό γλέντι.

Στην Κοζάνη, θα αναβιώσει το έθιμο του φανού, με τις φωτιές και τα υπαίθρια γλέντια να στήνονται στις γειτονιές της πόλης. Από την Τσικνοπέμπτη ανάβει κάθε βράδυ ένας φανός και την Κυριακή της μεγάλης αποκριάς θα έχουν ανάψει και οι συνολικά 14 φανοί της πόλης. Για ένα δωδεκαήμερο, η πόλη ζει σε ρυθμούς παραδοσιακού κεφιού και πάλλεται με ήχους χάλκινων. 


http://typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου