Live Scores

Φυσικές συνταγές ομορφιάς

Φτιάξτε σπιτικά καλλυντικά

Για να φτιάξετε μια κρέμα απολέπισης με φράουλες θα χρειαστείτε...
:
10 φράουλες
2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
2 κ.σ. χονδρό αλάτι

Οδηγίες
Αναμίξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα γίνει πιο λευκό και απαλό.

Ενυδατική μάσκα με μέλι για ξηρές επιδερμίδες

3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. αμυγδαλέλαιο ή ελαιόλαδο για τις ξηρές επιδερμίδες
1 κ.σ χυμό λεμονιού

Οδηγίες
Αναμίξτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα γίνει πολύ απαλό.

Αντιγηραντικός ορός για το σώμα

- 20 ml από κάθε αιθέριο έλαιο: γεράνι, λεβάντα, φασκόμηλο, σανταλόξυλο, γιασεμί, ylang ylang, μαντζουράνα
- 10 σταγόνες από κάθε αιθέριο έλαιο: άγρια τριανταφυλλιά, jojoba, περγαμόντο

Οδηγίες
Σε ένα μπρίκι ζεστάνετε τα έλαια, ώστε να αναμειχθούν και ανακάτεψε καλά. Ρίξτε το μείγμα σε σκούρο μπουκάλι, κλείστε καλά το πώμα του μπουκαλιού και ανακινήστε το περιεχόμενο. Κάθε βράδυ, έπειτα από ένα ζεστό μπάνιο, απλώνετε λίγο από το λάδι κάνοντας μασάζ σε καθαρό δέρμα με απαλές κινήσεις. Να θυμάστε πριν τη χρήση να ανακινείτε καλά το μπουκαλάκι με τα λάδια.

Οι φυσικές συνταγές αφορούν υγιείς ανθρώπους, που δεν ταλαιπωρούνται από ακμή ή άλλα δερματικά προβλήματα. Μη διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν δερματολόγο ο οποίος θα σας προσφέρει συμβουλές για τις δικές σας ανάγκες και την σωστή ενυδάτωση του δέρματός σας.

Το μυστικό
Βάλτε ένα σκεύος με νερό κοντά στο καλοριφέρ, ώστε να εξατμίζεται το νερό και να διατηρεί την υγρασία στο δωμάτιό σας. Θα κρατήσει το δέρμα σας δροσερό και ανανεωμένο.

Πηγή: omorfamistika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου