Live Scores

Χιλιάδες νεκροί από τις φυσικές καταστροφές το 2010




Το 2010 ήταν μία από τις χρονιές που σημειώθηκαν οι πιο φονικές καταστροφές των δύο τελευταίων δεκαετιών, με απολογισμό σχεδόν 297.000 νεκρούς...ενώ περισσότεροι από 207 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν, σύμφωνα με μία έρευνα που έγινε για λογαριασμό του Ο.Η.Ε. και δημοσιεύθηκε σήμερα.

Οι φυσικές καταστροφές που καταγράφηκαν το 2010 προκάλεσαν επίσης σημαντικές οικονομικές ζημιές. Συγκεκριμένα, οι 373 μεγαλύτερες καταστροφές του έτους επέφεραν ζημιές ύψους 109 δισεκατομμυρίων δολαρίων (80 δισεκατομμυρίων ευρώ), όπως υπογραμμίζει η έκθεση του Κέντρου Έρευνας για την Επιδημιολογία των Καταστροφών (CRED) που έγινε για λογαριασμό του Ο.Η.Ε..

Ο σεισμός της 12ης Ιανουαρίου 2010 στην Αϊτή, που ισοπέδωσε την πρωτεύουσα της χώρας Πορτ-ο-Πρενς, είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 222.500 άνθρωποι.

Η δεύτερη πιο φονική φυσική καταστροφή ήταν, σύμφωνα με το CRED, ο καύσωνας που έπληξε το καλοκαίρι τη Ρωσία, προκαλώντας τον θάνατο 55.736 ανθρώπων.
Από οικονομικής άποψης, ο σεισμός στη Χιλή τον Φεβρουάριο του 2010 επέφερε τις μεγαλύτερες ζημιές, καθώς κόστισε 30 δισεκατομμύρια δολάρια (22 δισεκατομμύρια ευρώ).
Οι πλημμύρες και οι κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην Κίνα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχαν ως συνέπεια ζημιές ύψους 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ οι πλημμύρες στο Πακιστάν κόστισαν 9,5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Όσο για τον σεισμό στην Αϊτή, την πιο φτωχή χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, ο σεισμός προκάλεσε ζημιές ύψους 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου