Live Scores

Το facebook ανεβάζει την αυτοπεποίθηση!!!


Μία νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως το facebook και η ενασχόληση μας με αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθηση μας. Ασχολούμενοι με το προφίλ μας, τους
 εκατοντάδες φίλους μας, τα συνεχόμενα updates και τις καλύτερες από τις φωτογραφίες μας, στην ουσία κάνουμε μια ένεση στην αυτοπεποίθηση και κατ' επέκταση στη διάθεσή μας.
Ερευνητές στο πανεπιστημίο του Κορνέλ, διεξήγαγαν μελέτη, η οποία έδειξε πως το προφίλ μας στο Facebook, το οποίο χτίζουμε με το καλύτερο ψηφιακό υλικό που διαθέτουμε από τον εαυτό μας, λειτουργεί σαν ένας καθρέφτης,ο οποίος σε αντίθεση με τον κανονικό προβάλει την καλύτερη δυνατή μας εικόνα.
Συγκεκριμένα οι ερευνητές πραγματοποίησαν το εξής πείραμα: 63 φοιτητές βρέθηκαν σε ένα εργαστήριο μπροστά σε ένα κομπιούτερ ο καθένας. Σε κάποιους από αυτούς, η οθόνη του κομπιούτερ έδειχνε τη σελίδα του προφίλ τους στο facebook, σε κάποιους άλλους ήταν σβηστή και σε κάποιους τρίτους είχε έναν καθρέφτη. Αφου έμειναν σε αυτή τη θέση για τρία λεπτά (διάστημα κατά το οποίο όσοι κάθονταν με το facebook μπορούσαν να ανανεώνουν τη σελίδα τους), στη συνέχεια συμπλήρωσαν από ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο μετρούσε την αυτοπεποίθησή τους. Τα υψηλότερα σκορ έδωσαν όσοι ανήκαν στην ομάδα με το facebook και μάλιστα όσοι έκαναν και κάποια αλλαγή στο προφίλ τους είχαν τα κορυφαία.
Αυτή είναι η πρώτη έρευνα που συσχετίζει την ιστοσελίδα με κάποια θετική ψυχολογική επίδραση, τη στιγμή που πολλοί είναι οι θεραπευτές που δηλώνουν πως έχουν πελάτες, οι οποίοι είναι εθισμένοι σε αυτό το εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης.

http://typografikos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου